New Articles15 feb '12 09:34Aangepast op 15 feb '12 09:53

AEX opent met winst

Auteur: Fleur de Bruijn

De beurs in Amsterdam is woensdag met winst geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen hoger. De stemming werd gesteund door de stevige koerswinsten in Azië en het laatste nieuws uit Griekenland.

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na de gong 0,6 procent hoger op 323 punten. De MidKap klom 0,6 procent tot 526 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt stegen tussen 0,3 en 1,1 procent.

Positieve cijfers
De positieve cijfers van de twee grootste economieën, Frankrijk en Duitsland, hadden volgens BNR's Paul Laseur een positieve invloed op de Europese beurzen. De economie van Frankrijk liet een onverwachte groei zien in het laatste kwartaal, terwijl de Duitse economie minder kromp dan verwacht.

Heineken
In de AEX steeg Heineken 5,4 procent. De bierbrouwer heeft in 2011 de winst en omzet zien groeien. Met name het vierde kwartaal was sterker dan verwacht. Ook profiteerde het concern van een goede concurrentiepositie in Europa en forse groei in opkomende markten. In 2012 krijgt Heineken te maken met flink stijgende grondstofkosten. Om dit op te vangen, wil het bedrijf in de komende drie jaar 500 miljoen euro besparen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen