New Articles15 jan '12 10:44

Nog honderd nieuwe Saab's in productie op=op!

Auteur: BNR Webredactie

Saab-liefhebber's check snel uw bankrekening! Er worden nog zo'n honderd nieuwe Saab's gebouwd. Dat maakt de Nederlandse Saab-importeur bekend. Verder blijft Saab-parts, het bedrijf dat de onderdelen van het Zweedse automerk produceert buiten het failissement.

Laatste nieuwe Saab's
De nieuwe Saab's worden niet gebouwd om de treurende Saab-adept te troosten. Dat er überhaupt nog zo'n honderd auto's van de productieband rollen komt door de wens van de curatoren. Er zijn nog veel onderdelen overgebleven en daarvan kunnen er nog zo'n honderd exemplaren gebouwd worden. 

Nederland
De Nederlandse Saab importeur weet nog niet of er exemplaren naar Nederland komen. Dick Braakhekke PR/directeur van Saab Nederland zegt: "Als je echt zeker wilt zijn van een laatste nieuwe Saab neem dan eenns een kijkje bij eén van de delaers. Die hebben er nog zo;n vijftig op voorraad staan. Toen het failissement werd uitgesproken stonden er nog zeventig exemplaren bij de dealer.`

Garantie...tot aan de voordeur
Er is eén maar, omdat Saab failliet is hebben kopers van de laatste exemplaren garantie tot aan de voordeur. De opbrengst van de laatste auto's uit het Zweedse indutriestadje Trölhattan gaat direct naar de schuldeisers. Dat betekent ook dat we geen laatste 9-3 en 9-5  in het museum terug gaan zien.

Onderdelen
Als de laatste chauffeurs van nieuwe Saab's aan de kant komen te staan dan hoeven ze zich geen zorgen te maken. Volgens de importeur blijft ook Saab Parts buiten het faillissement. Dat betekent dat Saab door kan gaan met het  leveren van onderdelen. Klanten kunnen dus hun auto, zoals zij gewend zijn blijven laten onderhouden en repareren bij het officiële netwerk van de 38 Nederlandse Saab-dealers en erkende reparateurs.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen