New Articles2 mei '11 11:29

OM: geen hoger beroep tegen Marco Kroon

Auteur: Saskia van Huijgevoort

Het Openbaar Ministerie gaat niet in hoger beroep in de zaak Marco Kroon. Twee weken geleden werd de militair vrijgesproken door de rechtbank Arnhem voor drugsbezit. Daardoor behield Kroon zijn Militaire Willemsorde.

Het OM verdacht Kroon van het bezit van cocaïne en MDMA. Tijdens de rechtzaak brokkelde het bewijs tegen de kapitein steeds meer af.
"Na grondige bestudering van het vonnis van de rechtbank Arnhem is het Openbaar Ministerie van mening dat het gerechtshof (naar alle waarschijnlijkheid) niet tot een ander oordeel zal komen'', zegt het OM.
De militair werd op 22 april door de rechtbank wel veroordeeld tot een boete van 750 euro en een voorwaardelijke werkstraf van 80 uur. Die kreeg hij voor het bezitten en verhandelen van stroomstootwapens.
Een veroordeling wegens drugsbezit had Kroon zijn baan bij Defensie kunnen kosten, omdat daar een zerotolerancebeleid geldt. Ook het behoud van de Willemsorde, die hij kreeg voor zijn heldhaftige optreden tijdens een missie in Afghanistan, zou dan mogelijk ter discussie zijn gekomen. "Die zit nog op mijn borst'', zei Kroon over de onderscheiding.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen