New Articles27 apr '12 17:57Aangepast op 27 apr '12 21:07

New Rules, No Drugs

Auteur: Fleur de Bruijn

Langs de wegen bij grensovergangen in Maastricht en Roermond staan elf tekstkarren die drugstoeristen moeten ontmoedigen: New Rules, No Drugs

De provincie Limburg is een campagne begonnen om buitenlandse coffeeshopbezoekers te informeren over nieuwe regels die dinsdag ingaan.

De tekstkarren blijven er nog tot en met 9 mei staan. Ook verspreidt de provincie in vier talen voorlichtingsmateriaal over de nieuwe regels.

YouTube
Nederlandse en buitenlandse bezoekers van coffeeshops krijgen van burgemeester Onno Hoes van Maastricht op YouTube uitleg over de nieuwe toegangsregels. In de korte filmpjes, die zijn ondertiteld in het Frans, Duits en Engels, geeft hij informatie over de wietpas die op 1 mei wordt ingevoerd.

De filmpjes zijn sinds vrijdag te zien, ook op de website van Maastricht. Hoes wijst op het nieuwe Nederlandse softdrugsbeleid waardoor de coffeeshops vanaf 1 mei niet langer toegankelijk zijn voor mensen die buiten Nederland wonen.

Wietpas
Vandaag werd bekend dat de wietpas er mag komen. Dat bepaalde de rechtbank in Den Haag. Negentien coffeeshops en een aantal belangenorganisaties hadden de zaak aangespannen. Zij vinden het discriminerend dat alleen Nederlanders vanaf 1 mei wiet kunnen kopen, maar de rechter heeft dat naast zich neergelegd. De coffeeshophouders gaan in hoger beroep.

Gerelateerde artikelen