New Articles22 apr '11 08:20

Rotterdam: tientallen cruiseschepen op bezoek

Auteur: Saskia van Huijgevoort

Rotterdam ontvangt dit jaar weer acht cruiseschepen meer dan vorig seizoen. In totaal meren er dit jaar 26 luxueuze schepen aan in de havenstad. Van al deze schepen beginnen of eindigen negentien hun reis in Rotterdam. Dat zei directeur Marijke Lints van de Cruise Port Rotterdam vrijdag.

Er zijn geen schepen die in Rotterdam overnachten, wat nog rendabeler voor een stad is. In Amsterdam blijven steeds meer schepen wel een nachtje aan de kade liggen.
Het Rotterdamse cruiseseizoen begint zaterdag met het binnenvaren van de 'Azura', een van de vijf nieuwe schepen die Rotterdam dit jaar aandoen.
Op drie dagen liggen er twee cruiseschepen gelijktijdig in de havenstad: op 2 juni, 26 juni en 3 juli. Op 3 juli is dat onder andere het schip de 'Rotterdam' van de Holland Amerika Lijn (HAL), die dan de historische oversteek naar New York overdoet.
De komst van een cruiseschip levert de stad elke keer een paar honderdduizend euro op, door wat de bezoekers uitgeven en de bevoorrading van het schip. "Maar de aanloop van een schip geeft ook extra waarde aan het imago van je stad.''Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen