New Articles2 apr '12 14:48Aangepast op 2 apr '12 15:35

Ruud van Nistelrooy stopt

Auteur: Fleur de Bruijn

Ruud van Nistelrooy beëindigt zijn carrière als profvoetballer. Dit schrijft Welingelichte Kringen. Zijn management heeft het besluit aan zijn Spaanse club Malaga laten weten.

Ruud van Nistelrooy. EPA
Ruud van Nistelrooy. EPA

Van Nistelrooy zou aan het einde van het seizoen zijn loopbaan willen beëindigen. Zelf wil hij zijn beslissing naar buiten toe nog niet bevestigen. Hij zei tegen Welingelichte Kringen in april de knoop door te hakken.

Laatste club
De 35-jarige Ruud van Nistelrooy heeft bij Malaga een rol als reserve. Ook in de laatste wedstrijd, thuis tegen Betis, mocht hij een kwartier voor tijd invallen. Van Nistelrooy heeft al eerder gezegd dat Malaga zijn laatste club zou worden.

Ruud van Nistelrooy speelde onder meer bij Den Bosch, Heerenveen, PSV, Manchester United, Real Madrid, HSV en sinds dit seizoen bij Malaga, waar hij zes miljoen euro verdient. Hij kwam uit in 70 interlands. In meer dan vierhonderd wedstrijden scoorde hij 248 keer.

Van Nistelrooy groeide op in het Brabantse plaatsje Geffen. Hij begon met voetballen bij de plaatselijke amateurclub daar, Nooit Gedacht.

Interlandcarrière
Van Nistelrooy maakte zijn debuut voor het Nederlands voetbalelftal op 18 november 1998 in de uitwedstrijd tegen Duitsland.

Van The Man, zoals hij in Engeland werd genoemd, heette aanvankelijk Van Nistelrooij. Om moeilijkheden met zijn achternaam in het buitenland te voorkomen, veranderde hij zijn naam.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen