New Articles19 jun '11 18:29

Geen explosieven bij Ikea Delft (update)

Auteur: Thijs Baas

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft geen explosieven gevonden in de parkeergarage van Ikea in Delft. Dat meldde de politie zondagavond.

In de parkeergarage van Ikea in Delft werd zondagmiddag een verdacht pakketje gevonden. De politie zette de omgeving af en liet de zaal ontruimen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het pakketje onderzocht.
Meerdere incidenten
De vestiging in Delft, die is gelegen langs de snelweg A13, is zondag normaal gesproken tot 18.00 uur geopend. De afgelopen weken wordt het Zweedse meubelconcern in diverse Europese landen geteisterd door incidenten waarbij lichte explosieven op het terrein van Ikea ontploften.
Politieonderzoek
De politie deed zaterdagavond onderzoek in en rond de vestiging van Ikea in Groningen na wat later bleek een valse bommelding te zijn. Ikea besloot eerder deze week bij alle winkels in Europa extra beveiligers in te zetten. De politie tast nog in het duister over de daders en het motief van de aanslagen.
Auto's onbereikbaar
Ongeveer zeshonderd mensen die hun auto in de parkeergarage van Ikea in Delft hadden staan, kunnen niet met hun voertuig naar huis. Zij zijn overgebracht naar een hotel vlakbij het woonwarenhuis. Mogelijk worden ze per bus overgebracht naar een andere plek, waar ze door familie of bekenden kunnen worden afgehaald.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen