New Articles4 feb '12 18:04

ADO-AZ afgelast

Auteur: Fleur de Bruijn

Vanwege het winterweer is de Eredivisiewedstrijd tussen ADO Den Haag en AZ die zaterdagavond zou plaatsvinden afgelast. Scheidsrechter Kevin Blom heeft het veld in Den Haag afgekeurd.

De oorzaak van de afgelasting is de strenge vorst en de sneeuwval van gisteren. Hierdoor is het veld in slechte conditie, waardoor het niet verantwoord is om te spelen. "Het is te gevaarlijk voor de spelers, dat wil ik niet op mijn geweten hebben”, aldus Blom.

Eerder op de dag bekeek scheidsrechter Pieter Vink het veld in Den Haag. Volgens hem kon de wedstrijd in principe doorgaan, maar Vink liet het eindoordeel aan Blom. Die beoordeelde het veld aan het einde van de middag als onbespeelbaar.

Nog meer afgelastingen?
Zaterdag staan er nog twee duels op het programma: Excelsior Rotterdam - VVV-Venlo (19.45 uur) en Vitesse - NAC Breda (20.45 uur). Vooralsnog gaan die wedstrijden gewoon door.

Eerder werd ook de wedstrijd tussen De Graafschap en FC Twente al geschrapt. n de Jupiler League zijn alle wedstrijden van deze speelronde afgelast, net als al het amateurvoetbal.Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen