New Articles4 mei '11 17:17

Energiecentrales Maasvlakte gaan door

Auteur: Saskia van Huijgevoort

De bouw van twee elektriciteitscentrales op de Maasvlakte van E.ON en Electrabel kan gewoon doorgaan. Wel moeten gedeputeerde Staten van Zuid-Holland moeten na een uitspraak van de Raad van State een nieuw besluit nemen over de bouw van de centrales.

De Raad van State bepaalde in een zaak die was aangespannen door onder meer Greenpeace en Natuur en Milieu dat de provincie bezwaren die zijn aangevoerd op grond van de natuurbeschermingswet beter tegen het licht moet houden.
E.ON wijst er in een reactie op dat de Raad van State het beroep tegen de bouwvergunning van de gemeente Rotterdam, ongegrond is verklaard. Ook een beroep tegen een vergunning die is afgegeven door de provincie Zeeland op grond van de natuurbeschermingswet, is afgewezen.
Het bedrijf wil nu zo snel mogelijk in gesprek met de provincie Zuid-Holland over de te nemen stappen na de uitspraak van de Raad van State. Electrabel wijst erop dat de Raad van State een groot deel van de beroepsgronden heeft verworpen en stelt dat de uitspraak "geen enkel gevolg heeft voor de bouw van de centrale''.
Electrabel en E.ON willen beide een kolen/biomassacentrale bouwen op de Maasvlakte. De provincie Zuid-Holland liet weten de uitspraak van de Raad van State nog te bestuderen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen