New Articles6 aug '12 22:24

Beurzen VS beginnen week weer eens positief

Auteur: Fleur de Bruijn

Optimisme over de aanpak van de eurocrisis in Europa stuwde de Amerikaanse aandelenbeurzen maandag op tot de hoogte niveaus in drie maanden tijd.

In het laatste handelsuur liepen de winsten wel terug. Desondanks beleefde Wall Street de eerste positieve weekopening in meer dan twee maanden tijd.

De toonaangevende Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent hoger op 13.117,51 punten. De breder samengestelde S&P 500 klom eveneens 0,2 procent tot 1394,23 punten, maar bleef daarmee wel onder de psychologisch belangrijke grens van 1400 punten. De technologie-index Nasdaq klom 0,7 procent tot 2989,91 punten.

Best Buy
Technologiebedrijven als Cisco Systems en Hewlett-Packard, stonden bovenin de Dow, maar ook grote industriële ondernemingen als Caterpillar en Alcoa en financiële waarden als Bank of America waren in trek met koerswinsten tussen de 1,5 en 2,5 procent.

Best Buy behoorde tot de hoogvliegers in de S&P 500 met een koerswinst van ruim 12 procent. Oprichter en oud-topman Richard Schulze liet maandag weten dat hij de in zwaar weer verkerende elektronicaketen van de beurs wil halen. Hij heeft een bod in gedachten dat het bedrijf waardeert op ruim 8 miljard dollar.

Knight Capital
Handelshuis Knight Capital krijgt 400 miljoen dollar van een groep investeerders. Het bedrijf raakte vorige week in problemen door een computerstoring, die naar schatting bijna een half miljard dollar gaat kosten. Hoewel het aandeel van Knight Capital zelf 24 procent daalde, zijn beleggers opgelucht dat de ondergang van een grote marktpartij lijkt te zijn afgewend.

De euro noteerde aan het einde van de Amerikaanse beurshandel een koers van 1,2400 dollar, tegen 1,2425 dollar bij het scheiden van de markt in Europa. De prijs Amerikaanse olie steeg 0,8 procent tot 92,12 dollar per vat, terwijl die van Brentolie 0,7 procent omhoog ging tot 109,60 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen