New Articles8 mrt '11 19:40

Digitale flitsers werken altijd

Auteur: Pieter van den Akker

Er staan steeds meer digitale flitspalen langs de weg, en dat is tegelijkertijd goed en slecht nieuws. Want deze apparaten doen het altijd.

In digitale flitspalen zit geen rolletje in dat vol kan raken. En de politie kan de overtreding ook sneller verwerken, waardoor de boete binnen 7 tot 12 dagen bij u thuis op de mat ligt.
Aan de paal is niet te zien of het een analoge, of een digitale variant betreft. En daar komt bij dat de nieuwe palen niet meer flitsen als u te hard langs rijdt. U heeft dus niet meer direct door of u gepakt bent.
Waar dan?
Wilt u weten waar alle palen in het land staan? Surf dan naar mijnpolitie.nl. Log in met uw DigiD-code. Klik op 'mijn boete' (dat kan óók als u geen boete heeft gekregen!). En klik aan de rechterkant van uw scherm op Flitspalen (de derde column van boven). U krijgt dan een kaart van Googlemaps. Klik op een ballonnetje en u ziet waar de paal precies staat en wat-ie registreert.
Palen publiceren
Meerdere politiekorpsen maken inmiddels gebruik van het zogeheten boetevolgsysteem. Hiermee kunt u nagaan of de paal die u op een te harde snelheid betrapt heeft, wel geijkt is. En of deze paal door een bevoegd ambtenaar is geïnstalleerd. De betrokken korpsen publiceren er ook een kaart met alle flitspalen in hun regio.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen