New Articles29 jun '11 07:50Aangepast op 29 jun '11 09:39

Flinke files na afsluiting A2

Auteur: Jorn Lucas

Op diverse snelwegen in Noord-Brabant en in het midden van het land zijn lange files ontstaan omdat de A2 is afgesloten voor politieonderzoek na een overval in Amsterdam. Naar verwachting gaat de A2 tussen knooppunt Empel en knooppunt Deil rond 9 uur weer open. De andere kant op duurt waarschijnlijk langer.

Op de A59, A27, A16 en A58 zijn lange files ontstaan in beide richtingen. Dat meldde woensdag de ANWB. ,,Je kan wel spreken van een verkeersinfarct, zei een woordvoerster.
Hogeschoolcriminaliteit
De overval op het geldtransportbedrijf in Amsterdam in de nacht van dinsdag op woensdag was ,,hogeschoolcriminaliteit''. Dat zei een woordvoerder van de politie. "Dit maken we in Nederland gelukkig niet veel mee."
Bij de overval werden explosieven gebruikt en de daders hadden automatische wapens, waarmee meerdere keren op de politie is geschoten. "Het is een wonder dat niemand gewond is geraakt." Het ging om meerdere daders, hoeveel wil de politie niet zeggen.
Buitenland
De overvallers gingen er met onbekende buit vandoor. De politie houdt er rekening mee dat ze inmiddels in het buitenland zitten. De politie raakte de criminelen kwijt in de buurt van Eindhoven, niet ver van de Belgische grens. Zij neemt dan ook contact op met de autoriteiten in dat land. Het korps Amsterdam-Amstelland gaat ook contact opnemen met de politie in Rotterdam. Daar vond begin april een soortgelijke overval plaats.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen