New Articles30 mrt '12 07:59

Laatste keer De Pers

Auteur: Fleur de Bruijn

Hier ligt 'ie al op het bureau: de allerlaatste Pers. Na vijf jaar gaat vandaag de stekker uit de krant, omdat het mediabedrijf Wegener en uitgever Mountain Media niet is gelukt de exploitatie winstgevend te krijgen.

Hoofdredacteur Jan Jaap Heij kondigde een extra dikke laatste editie aan, waarin voor één keer geen primeurs staan, maar alleen verhalen over De Pers zelf. De voorpagina toont een leeg bierglas met daarnaast in grote, zwarte letter het woord 'op', geflankeerd door een groot uitroepteken.

Tranen en tuiten
De verhalen kenmerken zich inderdaad omdat De Pers in eigen verhalen veel wordt genoemd. Lofredes van uitgever Ben Rogmans aan de krant, en aan Marcel Boekhoorn, en aan zijn redactie. Allen onder het motto: It's better tot have loved and lost, than not have loved al all.

Mooie verhalen
Maar verder met name veel mooie verhalen deze vrijdag. De laatste occupier, de grondlegger van Roze Zaterdag, die al 40 jaar samen is met zijn grote liefde. En nog meer herenliefde: de weduwnaar van horecamagnaat Sjoerd Kooistra zegt dat Kooistra zijn leven heeft verknald. Misschien geen primeur, maar wel weer een mooi verhaal.

Doorstart
Maar alle mooie woorden en verhalen ten spijt, zal de krant vanaf maandag niet meer in de blauwe bakken liggen. Sinds het einde van De Pers eerder deze maand werd aangekondigd, zoeken betrokkenen naar mogelijkheden voor een doorstart. Eind april verwacht Heij daar meer duidelijkheid over te hebben.

De redactie keek al naar de mogelijkheid door te gaan als betaalde krant, maar die optie viel al snel af. Inmiddels hebben ruim 10.000 lezers aangegeven wel te willen betalen voor een digitale versie van de krant. Een mogelijke digitale krant moet waarschijnlijk wel onder een andere naam verschijnen.

Met het einde van de gratis doordeweekse krant verliezen 45 medewerkers hun baan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen