New Articles30 jun '11 17:55

Overvallers blokkeerden oprit voor politie

Auteur: Saskia van Huijgevoort

De overvallers die dinsdag- op woensdagnacht een zeer gewelddadige overval pleegden op waardetransporteur Brink's in Amsterdam Zuidoost, hadden vooraf een hindernis gemaakt voor de politie.

De criminelen hebben de overval uitgevoerd met een "militaire precisie", zei Rob van der Veen, woordvoerder van de politie Amsterdam op BNR.
De criminelen zouden de oprit van het gebouw van het politiestation in Amsterdam Zuidoost tijdelijk 'onbruikbaar gemaakt hebben'. De politie wil in het belang van het onderzoek niet zeggen hoe dat is gebeurd.
Volgens de woordvoerder is er gericht op agenten geschoten. "Er is ook een aantal keren op de politie geschoten toen ze nog in het voertuig zaten. Deze overvallers hebben de roof heel goed van tevoren gepland en leken bereid te doden als dat nodig was", zei Van der Veen. "Dit is een uitzonderlijke zaak voor Nederland."
De politie heeft steeds sterkere aanwijzingen dat de overvallers uit België komen. De Nederlandse politie heeft woensdag al contact gelegd met haar Belgische collega's.
De politie vermoedt dat de dadergroep ook achter de eveneens gewelddadige overval op het waardetransportbedrijf SecurCash in Rotterdam zit, begin april.
Luister rechts naar het hele interview met Rob van der Veen van de politie Amsterdam.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen