New Articles17 aug '11 12:04Aangepast op 17 aug '11 15:05

BNR Carrière: Ad fundum feut!

Auteur: Ruth Van der Vlugt

Diep in het glaasje kijken, daar zijn corpsballen goed in. En dat niet alleen, want zowel Jan Peter Balkenende als Maxime Verhagen wisten na hun tijd bij het dispuut ook nog carrière te maken. Het kabinet rekent nu af met deze corpsballen en dus is de vraag: Kun je ook carrière maken als je géén corpsbal bent geweest?

Die vraag stelde Annette van Soest aan Jelmer de Ronde, vice-voorzitter van LSVB (Landelijke Studenten Vakbond) en aan Sebastiaan Hameleers, voorzitter van de ISO (Interstedelijk Studenten Overleg).

Verder aandacht voor buitenlandse studenten. Want afgelopen jaar heeft Nederland weer meer dan 80.000 studenten naar ons kikkerlandje weten te lokken. Heeft het bedrijfsleven daar ook profijt van? Dat vroegen we aan Rob Kriegsman, directeur van Global Placement.

En de moderne vader heeft het moeilijk. Op de werkplek is er namelijk geen plek voor hen. Dat zegt Joan Ferrier, directeur van E-quality, het kenniscentrum voor diversiteit en gezin. Bedrijven gaan er nog steeds van uit dat de vrouw het grootste deel van de zorgtaken op zich neemt, terwijl ook steeds meer mannen er graag meer dagen voor de kinderen zijn. Maar zij lopen nu nog tegen een muur aan op het werk.

Gerelateerde artikelen