New Articles1 mei '11 21:47

Twee aanhoudingen na branden Noord-Holland

Auteur: Saskia van Huijgevoort

In verband met de natuurbranden in Noord-Holland zijn zondag twee mensen aangehouden. Dat liet burgemeester Piet Bruinooge van Alkmaar, die het crisisteam rond de branden leidt, zondagavond op een persconferentie weten.

Verdere details wilde hij niet geven.
Op diverse plekken in het Noord-Hollands duingebied woedt brand. Vanwege de harde wind is het lastig om de vlammen onder controle te krijgen.
Op dit moment woeden er nog twee branden in het natuurgebied: een in Schoorl en een in Bergen. Woordvoerder Eva de Vries van gemeente Bergen zei tegen BNR nieuwsradio dat het grootste vuur, de brand in Schoorle, nog lang niet onder controle is. Het is nog onbekend hoe lang het blussen zal duren, wel zijn de branden in Zijpe en Sint Maartenszee sinds half 10 brand meester.
ME aanwezig in gebied
In het gebied is sinds zondagavond uit voorzorg ME aanwezig. Volgens burgemeester Bruinooge is dit aan de ene kant om ramptoerisme te voorkomen. Aan de andere kant zou de ME nodig zijn om eventuele evacuaties rustig te laten verlopen. Eerder werd bekend dat vanuit het hele land versterking voor de brandweer onderweg is.
Geen dreiging voor Bergen aan Zee
Doordat de wind is gedraaid, vormt de brand in de Schoorlse duinen geen bedreiging meer voor de bewoners van Bergen aan Zee. Zondagmiddag bewoog het vuur zich die richting op maar in de loop van de avond veranderde de koers richting zee.
Foto:  Brandweerlieden en vrijwilligers zijn druk in de weer met het onder controle krijgen van de brand in het duingebied bij Schoorl.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen