New Articles12 mei '11 05:48Aangepast op 12 mei '11 08:04

Schrijver Clark Accord (50) overleden

Auteur: Karin Backx

De Surinaamse schrijver Clark Accord is woensdag op 50-jarige leeftijd overleden. Hij was ernstig ziek.

Dat heeft de familie laten weten aan het ANP. Accord stierf in het OLVG-ziekenhuis in Amsterdam.
Ere-orde van de Gele Ster
Accord was afgelopen zaterdag nog onderscheiden met de Ere-orde van de Gele Ster. Suriname kent die toe 'voor verdiensten voor de staat en het volk'.
Accord werd bekend met zijn debuutroman De koningin van Paramaribo, waarvan ruim 100.000 exemplaren zijn verkocht. Hij publiceerde daarna nog enkele boeken en schreef columns en artikelen voor kranten en tijdschriften.
Kinderboek schrijven
Afra Accord, een nicht van de schrijver, is verslagen door het nieuws. ,,Mijn oom was ernstig ziek en we hadden nog hoop. Hij had zoveel plannen, hij wilde nog een kinderboek schrijven’’, zegt ze.
Desi Bouterse
De Surinaamse president Desi Bouterse heeft in een verklaring namens het volk van Suriname de familie van Accord gecondoleerd. ,,Voldaan dat wij hem eer mochten bewijzen tijdens zijn vruchtbaar en productieve leven, zijn wij bedroefd bij het heengaan van deze grote zoon van ons volk. Hij zal bij ons, zijn trouwe lezers, door zijn pennevruchten voortleven”, aldus Bouterse.
Ereteken van Verdienste
De schrijver kreeg op 9 mei het Ereteken van Verdienste opgespeld door wethouder Cultuur Carolien Gehrels vanwege zijn verdiensten voor de stad Amsterdam.
Clark Accord wordt mogelijk in Suriname begraven.
Foto:  In het Bijzijn van familie en vrienden kreeg de ernstig zieke Clark Accord, een paar dagen nadat hij al een hoge Surinaamse onderscheiding (Ere-orde van de Gele Ster) kreeg, de gouden erepenning van de gemeente Amsterdam


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen