New Articles13 apr '11 18:22Aangepast op 13 apr '11 19:22

Van der V. droeg kogelwerend vest

Auteur: Karin Backx

De 24-jarige schutter, die zaterdag het bloedbad in Alphen aan den Rijn aanrrichtte, droeg tijdens zijn daad een kogelwerend vest.

Dat meldt het Openbaar Ministerie woensdag. Eerder werd al bekend dat Tristan van der V. geen automatisch wapen had (zie gerelateerd nieuws).
Op de Oosterbegraafplaats vond woensdag de eerste utivaardienst van een slachtoffer van de schietpartij plaats. De man die zaterdag door Tristan van der V. werd doodgeschoten, was van Syrische afkomst. (zie ook gerelateerd nieuws).
Gunsurvival
De directie van huis-aan-huisblad Almere Deze Week heeft woensdag op de website excuses aangeboden voor plaatsing van een advertentie waarin een cursus 'gunsurvival' wordt aangeboden.
In de advertentie werd verwezen naar de schietpartij in Alphen aan den Rijn. Het Almeerse bedrijf Fightstuff adverteerde deze week met de tekst ´Kansloos in Alphen aan de Rijn? Nee. Tijdens een workshop leert Fightstuff je hoe je een dergelijk drama overleeft.´
Verontwaardigde reacties
De advertentie leidde tot veel verontwaardigde reacties uit heel Nederland en op Twitter. Fightstuff kwam onlangs ook al in het nieuws met een cursus messenvechten. De directie van Almere Deze Week liet weten dat dit nooit had mogen gebeuren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen