New Articles1 mei '11 19:05

Duinbranden in Noord-Holland

Auteur: Jorn Lucas

Het Noord-Hollandse duingebied is zondag aan het einde van de middag kort achter elkaar op drie plaatsen getroffen door brand: tussen Petten en Callantsoog ter hoogte van Sint Maartenszee, in Schoorl en in Egmond aan Zee.

Dit meldde de politie. Volgens de Verkeers Informatiedienst VID is de N502 tussen Callantsoog en Petten afgesloten vanwege de brand en de rookontwikkeling. Brandweerkorpsen uit de wijde omgeving bestrijden het vuur.
Veel rook
De volgens de politie grote brand bij Sint Maartenszee, die gepaard gaat met veel rookontwikkeling, woedt ten zuiden van natuurreservaat het Zwanenwater. In de directe nabijheid is een camping gelegen. De harde wind bemoeilijkt de bluswerkzaamheden ernstig. Als gevolg van de windrichting wordt de camping niet direct bedreigd. Uit voorzorg is wel besloten het strand te ontruimen.
Schoorl
De brand in Schoorl woedt langs de Schoorlse Zeeweg, die van Schoorl naar Schoorl aan Zee loopt. Ook hier zou het volgens de politie inmiddels gaan om een grote brand. In Egmond aan Zee gaat het volgens de eerste berichten om een minder grote brand, aldus de politie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen