New Articles10 mrt '11 10:18

Atsma wil niets weten van hoger klimaatdoel

Auteur: Ruth Van der Vlugt

Staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) voelt niets voor het tussentijds optrekken van de Europese klimaatdoelstellingen. "Je moet niet tijdens het spel de regels veranderen", aldus de bewindsman dinsdag tijdens een vergadering in de Tweede Kamer over het milieubeleid.

Atsma reageerde hiermee op de presentatie van de zogenoemde Roadmap voor een koolstofarme economie in 2050, die eerder die dag was gepresenteerd. Hierin pleit eurocommissaris Conny Hedegaard (Klimaat) ervoor dat de Europese Unie zich ten doel stelt om de uitstoot van koolstofdioxide in 2020 met 25 procent te hebben teruggebracht in vergelijking met 1990. Tot nu toe bedraagt die doelstelling 20 procent.

Atsma pleit liever voor een klimaatdoelstelling voor de langere termijn: een reductie van 80 tot 95 procent in 2050. Groenlinks Europarlementarier Bas Eickhout reageert teleurstellend op de uitspraken van de staatssecretaris. Volgens hem ontbreekt het bij zowel Brussel als bij de Staatssecretaris aan daadkracht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen