New Articles4 mrt '11 10:53

[04-03] Als je in Napels de pasta 10 seconden te lang kookt breekt de pleuris uit

Auteur: Edme Koorstra

Om hun culinair erfgoed te beschermen gaan de Italianen ver. Ver in hun eisen, en ver buiten de grenzen.

Italianen zijn bijzonder gehecht aan hun eigen culinaire cultuur. Om die te beschermen riepen ze een keurmerk in het leven, speciaal voor Italiaanse restaurants buiten Italië: de 'Ospitalita Italiana'. Wereldwijd voldoen ongeveer 1000 restaurants aan de strenge voorwaarden, in Nederland zijn het er zeven.
Vergaande eisen
De hele Italiaanse overheid is bij het plan betrokken, en stelt soms wel erg vergaande eisen. Zo moet in elk goedgekeurd restaurant tenminste één persoon Italiaans spreken.
BNR's lifestylegoeroe Yvo van Regteren Altena is dol op pasta, maar is nog niet overtuigd van het nut van zo'n keurmerk.
Luister naar zijn bijdrage via de knop rechts van dit artikel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen