New Articles24 jun '11 15:01

De Jager vindt Draghi een uitstekend econoom

Auteur: Harmen Simon Teunis

Mario Draghi, de nieuwe president van de Europese Centrale Bank, is een uitstekend en een vermaard econoom. Hij is bovendien een goede econometrist. Dat zei minister Jan Kees de Jager van Financiën vrijdag.

EU-leiders hebben Draghi, de opvolger van Jean-Claude Trichet, vrijdag officieel benoemd. De Italiaanse bankier begint op 1 november met z’n nieuwe baan en is benoemd tot 2019. Draghi is nu topman van de Italiaanse centrale bank.
De Jager: vruchtbare samenwerking
De Jager zei ervan uit te gaan dat Draghi zijn werk goed zal doen als ECB-president en kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking met hem. Toen de naam van Draghi voor het eerst viel als mogelijke kandidaat, uitte De Jager nog zijn zorgen over de balans in de vertegenwoordiging van noordelijke en zuidelijke landen in het bestuur van de ECB. De Portugees Vitor Constâncio is vorig jaar aangesteld als vicepresident van de ECB.
Banken dragen steentje bij in Grieks reddingsplan
De Jager bevestigt dat hij in gesprek is met de Nederlandse banken over een vrijwillige bijdrage van de banken in een Grieks reddingsplan. Maar inhoudelijk wil hij er nog niets over kwijt, omdat het zo gevoelig ligt.
Klik op de button rechts voor de bijdrage van BNR-verslaggever Jeroen Stans in gesprek met Jan Kees de Jager.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen