New Articles5 apr '11 20:12

Gbagbo blijft zitten waar hij zit

Auteur: Harmen Simon Teunis

Laurent Gbagbo is toch niet bereid op te stappen als zittend president van Ivoorkust. Dit zei hij dinsdagavond in een telefonisch interview met de Franse tv-zender LCI. Eerder waren er berichten dat hij zich over had gegeven.

Gbagbo vindt zichzelf nog steeds de winnaar van de presidentsverkiezingen van afgelopen in Ivoorkust. Maar vrijwel de hele internationale gemeenschap is het erover eens dat zijn concurrent Alassane Ouattara het enige legitieme staatshoofd is.

Onrust op politieke front
Het wordt langzaam maar zeker weer rustig in de straten van Abidjan, na de heftige gevechten van de laatste dagen. Maar des te onrustiger is het op het politieke front. Volgens Gbagbo kunnen alleen nieuwe onderhandelingen tussen hem en Ouattara de politieke impasse doorbreken.

De generaals die momenteel namens Gbagbo onderhandelen, praten volgens hem alleen maar over een staakt-het-vuren, niet over het presidentschap.

Onze correspondent Arthur de Leeuw prata met Humberto over de laatste stand van zaken. Luister via de knop rechts van dit artikel.
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen