New Articles7 mrt '11 09:37

Franse overheid digitaal onder vuur

Auteur: Edme Koorstra

Sinds december zouden ongeveer 150 computers van het Franse ministerie van Financiën zijn besmet met een virus. Het hoofd van de Franse veiligheidsdienst ANSSI spreekt van de grootste cyberaanval ooit op de Franse staat.

Het Franse ministerie van Financiën is de afgelopen maanden het doelwit geweest van een cyberaanval. Hackers probeerden waarschijnlijk documenten in handen te krijgen over de G20, het verbond van de twintig belangrijkste economieën in de wereld. Frankrijk is dit jaar voorzitter van de organisatie. Het is niet duidelijk wie de aanvallers zijn en of ze in hun opzet zijn geslaagd.Computers besmet
Het ministerie in Parijs heeft de digitale aanval maandag bevestigd. Sinds december zouden ongeveer 150 computers op het hoofdgebouw zijn besmet met een virus. Het hoofd van de Franse veiligheidsdienst ANSSI spreekt van de grootste cyberaanval ooit op de Franse staat.
De zaak werd eerder maandag naar buiten gebracht door het tijdschrift Paris Match.
Volgens een bron van het weekblad werd het internetverkeer op het ministerie omgeleid naar China. Dat land wordt de laatste jaren geregeld in verband gebracht met spionage.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen