New Articles4 jul '11 13:10Aangepast op 4 jul '11 16:33

De kunst van het ondernemen

Auteur: Eline Ronner

Kunstenaars moeten ondernemender worden en zo minder afhankelijk worden van allerlei subsidies. Maar hoe maak je van een kunstenaar een echte ondernemer?

Maandag 4 juli hadden presentator Paul Laseur en co-host Arko van Brakel het van 13.30 tot 14.30 uur over ondernemen in de culturele sector.

Is hij kunstenaar of ondernemer? Een schoolvoorbeeld van een ondernemende kunstenaar is fotograaf Marcel Christ. In BNR In Business zal hij delen hoe hij van kunstenaar transfomeerde naar een succesvolle creatieve ondernemer.

Bovendien ging onze verslaggever Laurens Boven langs bij een andere ondernemende kunstenaar: ROYALSTEEZ.

Stichting Cultuur en Ondernemen begeleidt kunstenaars die ondernemender willen worden. Bij ons te gast is het hoofd opleidingen van de stichting: Karen de Meester.

Wat kun je het beste doen als je bakken met geld wilt verdienen als popartiest? In het tweede deel van BNR In Business praten we met Leon Ramakers, voormalig directeur van Mojo Concerts.

Tot slot komt de 27-jarige onderneemster en wetenschapper Felienne Hermans haar bedrijfje Infotron pitchen. Infotron is een soort spellcheck voor Excel.

Gerelateerde artikelen