New Articles6 mrt '11 16:29

De Gendt wint eerste etappe Parijs-Nice

Auteur: Jorn Lucas

De renner van Vacansoleil-DCM versloeg na een rit over 154,5 kilometer met start en finish in Houdan de Fransman Jérémy Roy in de sprint. De Australiër Heinrich Haussler finishte als derde.

Teammanager Daan Luijkx genoot zondag enorm van de overwinning van zijn Belgische renner Thomas de Gendt in de eerste etappe van Parijs-Nice. ,,Dit is echt fantastisch voor ons'', zei de teambaas van de Nederlandse formatie Vacansoleil-DCM.

,,De afgelopen drie weken hebben wij het heel moeilijk gehad, daarom is dit een hele mooie dag voor ons. We hebben pech gehad met onze aankopen, maar uit deze zege blijkt dat we ook goede dingen hebben gedaan, want De Gendt rijdt ook pas sinds 1 januari bij ons. Zijn knappe optreden van vandaag heeft ons allemaal verrast.''

Ricco
De Italiaanse aanwinst Riccardo Ricco bracht Vacansoleil vorige maand in de problemen nadat hij door een mislukte bloedtransfusie in het ziekenhuis belandde. Hij werd uiteindelijk door de ploeg ontslagen. Ook de Spanjaard Ezequiel Mosquera wordt aan de kant gehouden, zolang er geen duidelijkheid bestaat over het maskeringsmiddel dat bij hem is aangetroffen bij een controle in de Ronde van Spanje. ,,Ik ben blij dat we nu weer vooruit kunnen kijken.''

Vacansoleil maakt dit seizoen ook voor het eerst deel uit van de hoogste categorie in het wielrennen. ,,Ik wist al dat we daar thuishoren, maar dit is een mooie bevestiging'', vond Luijkx.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen