New Articles28 jun '11 23:20Aangepast op 28 jun '11 23:55

Strootman en Mertens naar PSV

Auteur: Saskia van Huijgevoort

Eindhoven koopt voor 49 miljoen euro de grond onder het Philips Stadion en het trainingscomplex op. Dat maakte de gemeente dinsdagavond bekend. Vrijwel direct daarna kondigde PSV aan dat middenvelder Kevin Strootman en de Belgische aanvaller Dries Mertens voor 13 miljoen euro van FC Utrecht worden overgenomen.

Strootman en Mertens, die momenteel op vakantie zijn, moeten nog wel medisch worden gekeurd in Eindhoven. "Zij willen graag naar PSV komen'', zegt technisch manager Marcel Brands.
Strootman
Strootman speelde slechts een half jaar voor Utrecht. De 21-jarige Rotterdammer kwam in de winterstop over van Sparta Rotterdam en debuteerde al een paar weken later in het Nederlands elftal. PSV heeft het tot 2015 lopende contract van Strootman bij FC Utrecht afgekocht.
Mertens
Mertens, die in de winterstop nog in de belangstelling stond van Ajax, speelde sinds 2009 voor FC Utrecht. De 24-jarige aanvaller uit België moet bij PSV de vertrokken Hongaar Balázs Dzsudzsák doen vergeten. Mertens lag nog tot de zomer van 2014 vast in de Domstad.
PSV
PSV, dat eerder naast Stijn Schaars en de Zuid-Koreaan Dong-won Ji greep, wil ook Georginio Wijnaldum van Feyenoord aantrekken. De aanvallende middenvelder heeft nog een contract tot medio volgend jaar in De Kuip. Wijnaldum behoorde onlangs tot de selectie van Oranje voor de oefentrip in Zuid-Amerika, maar debuteerde nog niet.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen