New Articles10 mei '11 10:17

Verdachten opgepakt voor duinbranden Schoorl

Auteur: Harmen Simon Teunis

De politie heeft drie personen opgepakt die worden verdacht van betrokkenheid bij de branden in het Schoorlse duingebied. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Het gaat om een 44-jarige Alkmaarder en twee mannen van 18 en 20 jaar uit Schagen. De Alkmaarder werd vorige week al aangehouden. Hij is maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijft nog twee weken vastzitten.

De twee mannen uit Schagen werden afgelopen zaterdag aangehouden en zitten eveneens nog vast.

Min of meer Op heterdaad betrapt

De politie wil niet laten weten hoe het onderzoek tot de aanhouding van de Alkmaarder heeft geleid. De twee Schagenaren werden zaterdag min of meer op heterdaad betrapt, aldus een politiewoordvoerster. "In het duingebied waren twee kleine brandjes uitgebroken waarbij wij snel ter plaatse waren. Daardoor kon het vuur bovendien direct worden geblust."

Pyromanen

In Bergen en Schoorl zijn sinds 2009 al vele honderden hectaren duingebied door brand verwoest. Vorige week zondag legde de grootste brand tot nu toe 200 hectare natuurgebied bij Schoorl in de as. De autoriteiten gaan er van uit dat in het gebied een of meerdere pyromanen actief zijn.

Informatieavond voor inwoners Bergen

De gemeente Bergen houdt woensdag een informatieavond om inwoners bij te praten over de duinbranden en de voortgang van het politieonderzoek. Bergenaren kunnen vragen stellen over de oorzaak, bestrijding en gevolgen van de branden.

Naast burgemeester Hetty Hafkamp van Bergen zijn onder meer vertegenwoordigers van politie, Openbaar Ministerie, brandweer en Staatsbosbeheer aanwezig.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen