New Articles4 mei '11 08:59

Wrakken met kentekens

Auteur: Jorn Lucas

Buitenlandse auto's waar van alles aan mankeert, passeren probleemloos de controle van de Rijksdienst voor Wegverkeer. De PVV roept verkeersminister Schultz van Haegen om in te grijpen, meldt de Telegraaf. De RDW geeft toe slechte wagens moeilijk te kunnen weigeren.

Nederland heeft te maken met een toestroom van autowrakken uit de Europese Unie, die bijna allemaal door de controle van de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) komen.
Voertuigcriminaliteit
Volgens Werner Postma van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit krijgen de auto's wel een kenteken, maar worden de auto's niet goedgekeurd en mogen dus niet de weg op. "Als een auto een kenteken in Europa heeft gekregen, dan moet hij in elk ander Europees land een nieuw kenteken krijgen. Maar omdat de auto zoveel schade heeft, krijgt de auto geen goedkeuring voor de weg." Voor auto's met schade hoeft minder BPM betaald te worden, en daardoor is het gunstig om deze auto's in te voeren.
Veiligheid in gevaar
De PVV stelt dat daardoor de veiligheid op de weg gevaar loopt en voertuigcriminaliteit wordt aangemoedigd. De partij wil dat daaraan zo snel mogelijk een einde komt en roept minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) op in te grijpen.
"Een dagje bij de RDW levert een schouwspel van een bonte stoet van allerlei louche figuren, die even snel een goedkeuring krijgen van hun rijdende schroothopen", aldus PVV-Kamerlid Jhim van Bemmel in De Telegraaf.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen