New Articles7 apr '11 16:38

Beslag op woning en softdrugs bij grote actie

Auteur: Harmen Simon Teunis

Bij een grootschalige actie woensdagmiddag en -avond heeft de politie 65 kilo softdrugs, meer dan zesduizend hennepplanten, tienduizenden euro's, twee auto's, kweekapparatuur, valse paspoorten en een huis in beslag genomen. Dat meldde donderdag de politie Groningen, die de coördinatie had in de operatie.

Drie personen werden aangehouden. Er werden 250 politiemensen ingezet. Doel van de actie was het bestrijden van hennepteelt, drugshandel en georganiseerde misdaad. Ook zocht de politie naar goederen en geld die zijn verkregen uit criminele activiteiten. "We vermoeden dat het in beslag genomen huis is gefinancierd met crimineel geld", aldus een woordvoerder.

Zoekacties

De zoekingen werden gedaan in Leiden, Groningen, Woerden, Drachten, Leeuwarden, Assen en in de gemeente Midden-Drenthe. Agenten doorzochten woningen, bedrijfspanden garageboxen, twee growshops en een coffeeshop. In de binnenstad van Leiden werd een kwekerij met 4000 hennepplanten geruimd. Daar werd illegaal stroom afgetapt. Volgens de politie zorgde dat voor ernstig brandgevaar.

Behalve agenten waren ook acht officieren van justitie en tien rechters-commissarissen betrokken bij de actie. Agenten kregen bij de uitvoering hulp van zoekhonden, een helikopter, financieel rechercheurs en medewerkers van het Bureau Ontnemingen Openbaar Ministerie (BOOM).

Aan de actie ging een voorbereiding van een half jaar vooraf.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen