New Articles7 mrt '11 18:41

Meer geld voor topdocent

Auteur: Thijs Baas

De Onderwijsraad wil één op de twintig leerkrachten in het basis- en middelbaar onderwijs belonen met extra salaris en een wekelijkse vrije dag om schoolprojecten en collega's te begeleiden.

Foto: anp - Docent en examenklas
Foto: anp - Docent en examenklas

Maandag werd het advies van de Onderwijsraad over prestatiebeloning van leraren gepresenteerd. Het advies geeft handen en voeten aan het kabinetsvoornemen om goed functionerende leraren te honoreren. Staatssecretaris Halbe Zijlstra toonde zich positief over de adviezen van de Onderwijsraad. Het extra salaris van excellente leerkrachten zou kunnen oplopen tot 2500 euro per jaar. De eerste proeven met prestatiebeloning staan voor komend najaar gepland.

Slecht plan

Onderwijsvakbond AOb maakt gehakt van het plan. Het nieuwe beloningssysteem zal de sfeer in de personeelskamers van scholen volledig verpesten en vriendjespolitiek in de hand werken, schrijft de organisatie in een reactie. 'Het kan het niet zo zijn dat vanuit Den Haag een blauwdruk wordt opgelegd voor het gehele onderwijs. Het beoordelen en belonen van leraren moet onderdeel zijn van het personeelsbeleid en onderwijskundig beleid van de school.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen