New Articles31 okt '11 09:41

Aardbewoner nr. 7.000.000.000

Auteur: Bas Benneker

Omringd door de wereldpers is in een staatsziekenhuis in de Filippijnen Danica May Camacho geboren, volgens de natte vingers van VN-demografen de 7 miljardste wereldburger.

Explosie
Hoewel de omvang van de wereldbevolking onmogelijk precies te meten valt en demografen er dus behoorlijk over van mening verschillen, was het geen toeval dat nummer 7 miljard in de Filippijnen ter wereld kwam.

De Aziatische eilandenstaat maakt een bevolkingsexplosie door en heeft nu ruim 94 miljoen inwoners: een verdubbeling ten opzichte van dertig jaar geleden. Tien procent van de vrouwelijke tieners is minstens één keer zwanger geweest.

Jong continent
Wereldwijd groeit de bevolking jaarlijks met circa 80 miljoen. Het zwaartepunt van die groei zal de komende jaren vooral liggen in Afrika ten zuiden van de Sahara: ruim de helft van de bevolking is daar nu jonger dan 15 jaar.

Toch lijkt de mensheid de snelste bevolkingsgroei achter de rug te hebben. De 6 miljardste mens kwam 12,5 jaar geleden ter wereld, de 8 miljardste wordt pas over 14 jaar verwacht. En hier kun je berekenen welk volgnummer je zelf hebt.

Gerelateerde artikelen