New Articles4 nov '11 15:24Aangepast op 4 nov '11 18:58

Oplossing tegen grote sterfte bijvangst in visserij

Auteur: Saskia van Huijgevoort

Elke zaterdag zendt BNR van 10:00 tot 12:00 gespecialiseerde programma's uit over gezondheid, wetenschap, duurzaamheid en de nieuwe generatie Einstein.

10:00 uur tot 10:30 uur - BNR Gezond:
Autisme werkt. Dat vindt Paul Vermeer van detacheringsbureau AutiTalent. Met zijn bedrijf helpt hij autistische werkzoekenden aan een baan en het bedrijfsleven lijkt het roerend met Vermeer eens te zijn.

De behoefte aan autistische talenten is groot, zegt Vermeer. De tijd dat mensen met de stoornis thuiszaten en vooral telefoonboeken uit hun hoofd leerden lijkt hiermee voorbij.

Wat is de kracht van een autistische medewerker en wat zijn de valkuilen? Dat hoort u bij BNR Gezond.

10:30 uur tot 11:00 uur - BNR Denktank
We kennen inmiddels allemaal het verhaal van de wielrenner die een berg in Nederland wil laten bouwen. Maar het kan nog altijd gekker: kunstenaar Ap Verheggen wil - nee gaat - een glestjer van ijs bouwen in de woestijn...

Het gevaarte moet de energie van de zon omzetten in ijs. Met een team van techneuten is hij nu de eerste ontwerpen aan het testen. BNR Denktank sprak met hem.
 

11:00 uur tot 11:30 uur - BNR Duurzaam
Goed nieuws voor de vissen: met de overlevingsbak van de gebroeders Schilder is de kans dat bijvangst het er levend vanaf brengt, fors gestegen. De broers wonnen de Herman Wijffels Innovatieprijs en Patrick Schilder is te gast in Duurzaam.

Er zijn steeds meer keurmerken en we kennen ze steeds minder goed. Presentator Mark Beekhuis bespreekt dit probleem met Wim Nieuwenhuijse, directeur bij Marketresponse.

11:30 uur tot 12:00 uur - BNR Generatie Einstein
Doorverwezen worden naar een callcenter, terwijl je per direct hulp nodig hebt. Het maakt de jonge zorgondernemer Lindsy van Uden laaiend. Vanuit haar eigen ervaring weet ze hier wel raad mee.

Ze praat hierover in BNR Einstein met Loek Winter, die onder meer de IJsselmeerziekenhuizen van de ondergang wist te redden.

Gerelateerde artikelen