New Articles9 mei '16 17:10Aangepast op 10 mei '16 12:33

Kampioenschap PSV betekent ook financiële winst

Auteur: Madelon Meester

Zowel PSV als de nieuwe sponsor Energiedirect hebben financieel veel baat bij het kampioenschap dat zondag werd behaald.

Foto: ANP
Foto: ANP

De deelname van PSV aan de Champions League, betekent voor de club dat de marktwaarde flink omhoog gaat. "Als we het voorzichtig inschatten, gaat PSV met de Champions League in elk geval 22 miljoen euro verdienen, dat geeft de begroting een enorme impuls", zegt Bob van Oosterhout van sportmarketeer Triple Double. "Daarnaast is het ook erg positief voor het imago van de club. Zo gaat PSV voortaan als kampioen en Champions League-speler met sponsors om de tafel. Dat is een heel andere positie dan wanneer je dat als tweede doet." Ook stijgt de marktwaarde van de selectie.

Energiedirect
Twee weken geleden werd bekend dat Philips niet langer de sponsor van de Eindhovenaren is, maar Energiedirect. Dat bedrijf krijgt nu voor hetzelfde geld (zo'n 20 miljoen euro) veel meer exposure. Vanaf volgend seizoen staat de energieleverancier op de PSV-shirts. "Het spelen van de Champions League geeft PSV zo veel extra uitstraling. Dat straalt fantastisch af op Energie-direct", aldus Van Oosterhout.

Gerelateerde artikelen