New Articles5 nov '16 13:28

'Een leraar moet zich openstellen naar kinderen'

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Al dik vier jaar is Meester Bart een bekendheid op internet. Met leuke teksten van kinderen uit zijn klas en met columns laat hij zijn lezers meegenieten van zijn dagelijks leven. Zijn beste verhalen zijn sinds deze week gebundeld in een boek.

Al gaan de verhalen in dat boek niet uitsluitend over de kinderen uit zijn klas. Bart Ongering, zoals Meester Bart eigenlijk heet, begint namelijk met een persoonlijk verhaal. ‘Ik ben er achter gekomen dat wanneer je wilt investeren in een relatie met de kinderen op school, je jezelf ook open moet stellen naar de kinderen toe’, legt Ongering uit. ‘Het is belangrijk om te laten zien dat je echt om kinderen geeft. Daar zijn ze erg gevoelig voor’, vervolgt hij.

Ongering gaf les op een school in de Bijlmer en zag daar veel narigheid. ‘Ik probeer een inkijkje te geven in die thuissituatie van kinderen. Soms is die situatie gewoon heel goed, maar soms het ook anders. De dag van de leerling begint vanuit de thuissituatie. Je moet die leerling een plek geven om zijn of haar verhaal kwijt te kunnen’, aldus Ongering.

Gerelateerde artikelen