Economie11 nov '16 07:56Aangepast op 25 nov '16 12:01

Post-NL wijst overnamebod Belgische Bpost af

Auteur: Jolijn Mes

Bpost liet onlangs weten 2,5 miljard euro te willen bieden voor PostNL, maar het Nederlandse bedrijf heeft meer vertrouwen in een zelfstandige strategie.

ANP
ANP

Daarnaast is het bod te laag en te riskant voor de aandeelhouders van PostNL en zijn de niet-financiële voorwaarden te vrijblijvend. PostNL zet ook zijn vraagtekens bij de grote vinger die de Belgische overheid door deze overname in de pap zou krijgen. België is nu voor 51 procent eigenaar van Bpost. Dat zou na overname van PostNL afnemen tot 40 procent, maar dat neemt volgens PostNL niet weg dat de overheid nog steeds controle zou kunnen uitoefenen.

 

Centrale ondernemingsraad

De centrale ondernemingsraad (COR) van PostNL ondersteunt de afwijzing van het bod van Bpost door het bestuur. De ondernemingsraad is het eens met het standpunt van het bestuur dat een zelfstandige koers van PostNL momenteel het beste is, en dat de Belgische overheid op afstand moet worden gehouden. Voorzitter Cees Degeling: 'De COR wil niet dat de PostNL-medewerkers worden geconfronteerd met toestanden zoals bij Air France-KLM'.

De Belgen lieten in een reactie weten momenteel geen actie te ondernemen op de afwijzing.

Gerelateerde artikelen