Duurzaamheid12 jun '17 10:10Aangepast op 12 jun '17 13:41

Wordt Akon de rijkste rapper aller tijden?

Auteur: Jelle Maasbach

Vergeet Jay-Z en P. Diddy. Akon is namelijk hard op weg de rijkste rapper van de Forbes-lijst te worden. De man die bekend staat om zijn monotone stemgeluid heeft namelijk een zonne-energie-imperium gebouwd.

Akon, bekend van hits als Smack That en I Wanna Love You, is al jaren niet meer te vinden in de hitlijsten, maar zijn zakelijke imperium groeit flink door. Zeven jaar na zijn laatste album zit de artiest namelijk in de zonne-energie en dat loopt zeer goed. Akon overweegt zelfs een beursgang voor zijn duurzame onderneming.

‘We gaan heel erg hard op dit moment’, aldus Akon tegen persbureau Bloomberg. Dat klopt, want in drie jaar tijd heeft zijn Akon Lighting Africa ruim 200.000 zonnepanelen en mini-lantaarnpalen geplaatst in een kleine 20 Afrikaanse landen. Niet alleen in Afrika zijn ze enthousiast, maar ook in China loopt het goed. 1 miljard dollar is er al binnengehaald en er zijn voor 400 miljoen dollar aan deals gesloten.

India en Brazilië

Niet slecht voor de rapper, die voluit Aliaune Damala Bouga Time Bongo Puru Nacka Lu Lu Lu Badara Akon Thiam heetMet het geld van de beursgang wil Akon zijn bedrijf uitbreiden en onder meer naar India en Brazilië.Voorlopig zal hij geen muzikale hoogstandjes uitbrengen, maar op deze manier haalt hij zijn collega-rappers mogelijk wel in op de lijst met rijkste rappers aller tijden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen