Binnenland29 aug '17 15:54Aangepast op 30 aug '17 14:52

Crisisberaad in de coalitie

Auteur: Kay Rutten

De top van de VVD en de PvdA komt vanmiddag bij elkaar op het ministerie van Financiën in Den Haag vanwege een dreigende crisis. VVD en PvdA kunnen het maar niet eens worden over de begroting van volgend jaar.

ANP
ANP

In Den Haag wordt vanmiddag een spoedberaad ingelast tussen de top van de VVD en PvdA. Op de agenda staat de dreigende crisis over de begroting van volgend jaar.

Stranddag

De dag begon voor de PvdA nog zo mooi met een stranddag waar de hele fractie bij was. Normaal hoort daar ook nog een afsluitende barbecue bij, maar vanmiddag verschenen er plotseling wat kopstukken van de PvdA, en de VVD, op het ministerie van Financiën. Verschillende ministers en ook Halbe Zijlstra gingen via de achterdeur naar binnen om de aanstaande crisis de kop in te drukken.

 

Formatie

Er is een hoop gedoe over de begroting van volgend jaar. De PvdA wil onder andere nog een verhoging van de lerarensalarissen regelen tijdens deze kabinetsperiode. De VVD is hier tegen omdat die partij zich niet wil binden aan zo'n loonsverhoging, zeker niet omdat het financiële plaatje voor het nieuwe kabinet nog niet rond is.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen