Infrastructuur2 jun '20 13:27

RET zet deelfietsen en -scooters in tegen drukte ov

Auteur: BNR Webredactie

De Rotterdamse vervoerder RET gaat drieduizend deelfietsen en deelscooters inzetten om te voorkomen dat het te druk wordt in het ov. Deze plannen stonden al langer op stapel, maar zijn door corona in een stroomversnelling gekomen.

Daarmee biedt de RET een alternatief voor het ov, zegt algemeen directeur Maurice Unck. De scooters en fietsen zijn te vinden op de grote ov-hubs, metrostations, treinstations en grote bushaltes. 'Wij zorgen voor ruimte voor die fietsen en wij adviseren reizigers er ook gebruik van te maken. In deze tijd hebben we alle mobiliteit nodig en is het goed om alles uit te proberen.' Het is helaas nog niet mogelijk om met een ov-chipkaart een deelfiets of deelscooter mee te nemen.

Beluister ook | Wel interesse, geen actie om deelauto in te stappen

De deelfietsen en scooters worden verzorgd door meerdere Felyx, Go Sharing, Check en Donkey Republic. Dit zijn allemaal concurrenten van elkaar. De RET biedt de vier partners de fysieke ruimte bij de stations, zegt Unck. 'Ook zetten we de opties in onze reisplanner en promoten we dit in het ov.' Een grotere capaciteit was de reden om voor meerdere partijen te kiezen. 'Nu kunnen we groot uitrollen.'

Beluister ook | Rotterdams ov barst uit zijn voegen

RET-directeur Maurice Unck
RET-directeur Maurice Unck (ANP / Jerry Lampen )

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen