Infrastructuur22 jul '21 18:24Aangepast op 22 jul '21 18:52

Wereldwijde storing op groot aantal websites voorbij

Auteur: BNR Webredactie

Een groot aantal websites is weer bereikbaar. Door een wereldwijde storing waren een groot aantal websites niet bereikbaar van onder meer de politie, Rabobank, ING, Albert Heijn en de nationale en regionale DPG-titels als het AD en de Volkskrant. De oorzaak van de storing is nog onduidelijk.

Het gaat onder meer om websites van grote banken, kranten, maar ook die van bijvoorbeeld NS, Albert Heijn, Funda en Zalando.

Het Amerikaanse techbedrijf Akamai kampt met een grote storing. Mogelijk zijn daardoor heel veel websites in Nederland, de Verenigde Staten en andere landen onbereikbaar. Akamai spreekt op zijn site van een 'service-incident' en een 'opkomende kwestie'. De oorzaak is nog niet bekend.

Bedrijven als Akamai zorgen ervoor dat mensen die een website bezoeken snel kunnen vinden wat ze zoeken. Zulke sites staan in de cloud. Akamai en concurrenten staan op de rand van die digitale wolk, tussen de dienst en de gebruiker in. Zulke dienstverlening wordt daarom ook wel 'edge cloud' genoemd.

Weer bereikbaar

Na iets minder dan een uur zijn veel van de getroffen websites weer online.

Image
(Unsplash)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen