Meer Nieuws27 dec '12 14:06Aangepast op 27 dec '12 14:33

Politietop levert deel salaris in

Auteur: Remco Tomesen

Vijf hoge politiefunctionarissen leveren vrijwillig een deel van hun salaris in omdat ze boven de balkendendenorm verdienen. Andere overheidsorganisaties moeten dit ook doen, vindt politiebond ACP.

Na een moreel appèl van minister Ivo Opstelten leveren vijf politietopmensen een deel van hun salaris in. Hoge functionarissen bij de politie die meer verdienden dan de balkenendenorm van 183.000 euro krijgen nu een lager salaris. Bij de start van de nieuwe nationale politie op 3 januari mag niemand bij de politie meer boven de balkenendenorm verdienen.

Wiep van der Pal, vice-voorzitter van politievakbond ACP is tevreden met het besluit van de politie: "Dit is een punt dat er altijd al lag bij de vakbeweging".  Hij denkt dat het besluit goed is voor het aanzien van de politie bij de burger, en ook goed is voor de verhoudingen binnen de politieorganisatie.

Extra
Na de politie moeten andere overheidsorganisaties volgen, vindt Van der Pal. "Wij willen dat de minister dit ook aan andere overheidsorganisaties gaat vragen. We zien vaak dat de minister de politie ten voorbeeld stelt. Maar als je zegt dat niemand boven de balkenendenorm mag verdienen, dan moet je dit ook voor anderen laten gelden. Gelijke monniken gelijke kappen''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen