Meer Nieuws29 dec '12 23:36Aangepast op 30 dec '12 10:47

Dode en zwaargewonde door schietpartijen in Amsterdam-West

Auteur: Melvin Captein

In de Staatsliedenbuurt in Amsterdam is zaterdagavond op meerdere plaatsen geschoten. Twee personen zijn erbij om het leven gekomen.

Ook twee motoragenten zijn beschoten. Dat maakte de politie bekend. De politie is op zoek naar de vluchtende verdachten.

Lekkende auto's
Inspecteur Andrea Prins meldt op Twitter dat de zoektocht ook vanuit de lucht heeft plaatsgevonden. Boven Geuzenveld werd inderdaad een helikopter gesignaleerd.

Prins zegt op Twitter ook dat er twee lege voertuigen zijn gevonden die betrokken zijn geweest bij het voorval. Andere voertuigen lekken vloeistof, omdat zij zijn getroffen door kogels. Fotograaf Thomas Schlijper is ter plaatse en deelt foto's via Twitter. Volgens hem heeft een van de verdachte auto's, een doorzeefde Range Rover, een Frans kenteken.

Tegenover de NOS meldt een getuige dat een terreinwagen, waarschijnlijk de Range Rover, achterna werd gezeten door een ander voertuig, die de voorste auto uiteindelijk raakte. Na het contact stapten de inzittenden van de geramde auto uit. Volgens de getuige werd zeker een van de vluchtenden neergeschoten door een achtervolger uit de andere auto.

Automatische wapens
Volgens RTVNH werden de agenten beschoten met automatische wapens op de Haarlemmerweg. Prins geeft aan dat de agenten direct op de grond zijn gaan liggen toen zij de schoten hoorden. In stadsdeel Geuzenveld, waar de schoten gelost werden, zijn diverse straten afgezet en het gebied wordt nu uitgekamd. AT5 heeft korte beelden van de zoektocht.

Motief
De reden voor de schietpartij heeft mogelijk met drugs te maken, zei een politiewoordvoerder. "Gezien het Frans kenteken van de gevonden auto denken wij daar al snel aan. Zo'n peperdure auto zie je niet snel in die buurt,'' zei de woordvoerder.

Identiteit onbekend
Over de identiteit van de verdachten en de slachtoffers doet de politie voorlopig geen mededelingen. Op Twitter wordt gemeld dat er vanaf 9 uur pas nieuwe informatie naar buiten wordt gebracht.

Vorige week raakten twee mannen zwaargewond door een schietpartij in Amsterdam-Osdorp. De afgelopen maanden kwamen verschillende mensen om bij schietpartijen in de hoofdstad.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen