Meer Nieuws18 aug '11 19:49Aangepast op 19 aug '11 08:47

(Update) Pukkelpop gaat toch niet door

Auteur: Harmen Simon Teunis

Het muziekfestival Pukkelpop gaat niet door. Dat hebben de organisatoren vrijdagochtend bekendgemaakt op de website. Het evenement zou vrijdag en zaterdag verdergaan, maar is afgelast vanwege het stormdrama van donderdag. Door noodweer vielen al vijf doden en tientallen gewonden. De organisatoren noemen de gebeurtenissen ,,uitzonderlijk en zeer onvoorspelbaar''.

Pukkelpop laat weten dat er extra bussen en treinen worden ingezet om alle festivalgangers naar huis te brengen. De organisatoren waren aanvankelijk van plan vrijdagochtend verder te gaan met Pukkelpop. Op de website spraken ze donderdagavond nog van "een nieuwe start'' voor het festival.
Vijf doden
Het dodental als gevolg van hevig noodweer op het popfestival is opgelopen tot vijf. Dat meldde de Belgische publieke omroep VRT donderdagavond op gezag van de brandweer. Ruim 70 festivalgangers zijn gewond geraakt, van wie 11 er slecht aan toe zijn.
Verschillende constructies, zoals een toren en een tent bij een podium, waaiden om of stortten in. Er kwam tevens een boom op een eettent terecht. Grote delen van het terrein kwamen blank te staan. Het driedaagse festival met ruim 60.000 bezoekers was net begonnen.

De organisatie heeft voorlopig alle optredens opgeschort. "We weten niet goed hoe het verder moet", zei organisator Chokri Mahassine.