Meer Nieuws30 mrt '12 19:42

Walt Disney gaat goed op Wall Street

Auteur: Bart Tuinman

In de Dow-Jonesindex ging entertainmentconcern Walt Disney vrijdag aan kop met een winst van 1,4 procent. De beurzen in New York staan op lichte winst.

De Amerikaanse graadmeters lijken daarmee een sterk beurskwartaal positief te gaan afsluiten. Het aandeel Walt Disney profiteerde van een opwaardering en had dus een winst van 1,4 procent. 

Hewlett-Packard
Computerfabrikant Hewlett-Packard volgde met een winst van 1,2 procent. Bank of America was de grootste daler onder de hoofdfondsen met een verlies van 0,7 procent.

Dow-Jones
De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,4 procent hoger op 13.202 punten. De S&P 500 steeg 0,4 procent tot op 1408 punten en technologiebeurs Nasdaq klom 0,1 procent tot 3097 punten.

S&P
De brede S&P 500 ligt op koers om een kwartaalwinst van 12 procent te behalen, terwijl de technologiebeurs Nasdaq afstevent op een winst van meer dan 21 procent.

Consumentenvertrouwen
De beurshandel op Wall Street kreeg steun van een meevallend cijfer over het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten. Dat is in maart naar het hoogste niveau gestegen in bijna een jaar. Ook kwam een beter dan verwacht cijfer naar buiten over de consumentenbestedingen in de VS in februari.

Beleggers reageerden ook positief op de bekendmaking dat het Europese noodfonds wordt verhoogd naar 800 miljard euro. Spanje maakte vrijdag bekend dit jaar ruim 27 miljard euro aan bezuinigingen en lastenverzwaringen door te voeren.

Reasearch In Motion
Research In Motion (RIM) steeg 6,1 procent. De BlackBerryfabrikant heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar de omzet flink zien dalen en verlies geleden, vooral door een afgenomen verkoop van smartphones. Verschillende toplieden, waaronder ex-bestuursvoorzitter Jim Balsillie, zijn opgestapt vanwege de slechte resultaten. Dit schrok beleggers echter niet af.

Olieprijs
De olieprijzen gingen vrijdag weer omhoog, na de stevige prijsdaling een dag eerder. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,6 procent tot 103,38 dollar per vat en Brentolie klom 0,3 procent tot 122,81 dollar per vat.

Euro
De euro was 1,3334 dollar waard, tegen 1,3326 dollar aan het einde van de Europese beurshandel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen