Meer Nieuws15 okt '11 09:25

Schippers: Controleurs rookverbod beter beschermen

Auteur: BNR Webredactie

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) zint op extra maatregelen om de toenemende agressie tegen controleurs van het rookverbod in cafés en andere horecazaken aan te pakken

Schippers onderzoekt samen met gemeenten of kroegen waar inspecteurs worden bedreigd of mishandeld tijdelijk kunnen worden gesloten.

Dat zei een woordvoerder van Schippers zaterdag. Schippers noemt het geweld tegen de controleurs zorgelijk en ontoelaatbaar.

"Iedereen moet met z'n handen van onze inspecteurs afblijven", stelt ze. De minister ging vrijdagavond in Utrecht op stap met inspecteurs die het rookverbod moeten handhaven.

Verdubbeling
In veel cafés en discotheken blijkt ondanks dit verbod nog te worden gerookt. Om dat tegen te gaan, zijn de boetes in september verdubbeld.

Als die verhoging ook nog onvoldoende is om ervoor te zorgen dat bedrijven zich aan het verbod houden, neemt Schippers mogelijk extra maatregelen. De boete loopt nu op van 600 euro tot 4500 euro.

Eenmanszaken
Sinds het aantreden van het kabinet geldt het rookverbod niet meer voor kleine eenmanszaken die niet groter zijn dan 70 vierkante meter.

Volgens Schippers hebben de inspecteurs daardoor meer ruimte gekregen om zich te richten op zaken die het verbod aan hun laars lappen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen