Meer Nieuws25 jan '12 07:23

Huisarts sleept minister voor de rechter

Auteur: Fleur de Bruijn

Minister Schippers (Volksgezondheid) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) belemmeren huisarts Van der Linde in zijn vrijheid van meningsuiting. Daarom sleept hij de minister en het RIVM voor de rechter.

De huisarts werd eerder gedaagd door de minister en het Rijksinstituut, omdat hij openlijk tegen de griepprik is. Ook zou hij het gezag van het instituut ondermijnen.

Monddood
Van der Linde voelt zich ‘monddood’ gemaakt door de overheid. De huisarts twijfelt al jaren aan het medisch nut van de griepprik, die de overheid gratis aan grote groepen Nederlanders beschikbaar stelt.

Topman Roel Coutinho van het RIVM, de rijksinstelling die over de griepprikken gaat, werkt als deeltijdhoogleraar samen met farmaceutische bedrijven. Van der Linde heeft hem beticht van belangenverstrengeling. Het RIVM, Coutinho en de Nederlandse Staat stapten daarop naar de rechter.

Huisarts staat niet alleen
Van der Linde kreeg veel bijval uit de medische wereld. Inmiddels is er ruim 45.000 euro gestort in een steunfonds voor de huisarts.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen