Meer Nieuws15 dec '12 19:04

Schietpartij in ziekenhuis Alabama

Auteur: Fleur de Bruijn

Een ziekenhuis in Birmingham in de Amerikaanse staat Alabama is zaterdag opgeschrikt door een schietpartij.

De politie schoot een man dood die op zijn beurt een agent en twee ziekenhuismedewerkers verwondde. Geen van de gewonden is in levensgevaar.

Een medewerker zag de man met een wapen rondlopen in het ziekenhuis en belde de politie. Toen agenten de verdachte benaderden, opende die het vuur, waarop hij zelf werd doodgeschoten.

Discussie wapenwet
Na het bloedbad op een basisschool in de Amerikaanse plaats Newtown afgelopen vrijdag is de discussie over het vrije wapenbezit in de VS weer losgebarsten. Dit was  de zevende keer dit jaar dat de VS wordt opgeschrikt door zo’n massamoord met vuurwapens. Net als na de schietpartij in de bioscoop bij Denver in juli zei de geëmotioneerde president weer dat het afgelopen moet zijn.

Vuurwapenlobby
Het recht op wapenbezit ligt verankerd in de Amerikaanse grondwet. Bovendien is de vuurwapenlobby is één van de machtigste belangengroepen in de Amerikaanse politiek. De National Rifle Association weigert pertinent om te erkennen dat strengere vuurwapencontrole ooit een verstandige maatregel zou kunnen zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen