Meer Nieuws28 dec '12 11:05

Rauwe-groente-jongen hoeft niet uit huis

Auteur: Anne-Greet Haars

De 15-jarige jongen uit Amsterdam die alleen rauw voedsel eet, Tom Watkins, wordt niet uit huis geplaatst. Dat meldt de Kinderombudsman vrijdag.

Door een samenwerking tusen de Wereldschool en het Geert Groote College Amsterdam gaat hij vanaf 7 januari erkend onderwijs volgen. Daarom stopt Bureau Jeugdzorg de spoedprocedure tot uithuisplaatsing.

Tom zal afstandsonderwijs krijgen via de Wereldschool en tegelijkertijd ingeschreven staan als leerling van het Geert Groote College in Amsterdam. Op die manier kan hij zowel in Nederland les krijgen als in Groot-Brittannië, waar hij regelmatig naartoe gaat omdat zijn vader en broer daar wonen.

Wensen en behoeften van Tom
De partijen kwamen tot deze afspraak in overleg met de Kinderombudsman Marc Dullaert. "Ik juich het toe dat er een oplossing is gekomen, die aansluit bij de wensen en behoeften van Tom. Ieder kind heeft volgens het Internationaal Verdrag voor de Rechten van het Kind het recht om op te groeien bij zijn ouders én recht op onderwijs. Met deze oplossing komen alle partijen hieraan tegemoet.''

Verder wil de Kinderombudsman niets kwijt over de zaak. Ook Bureau Jeugdzorg, Tom zelf en zijn moeder willen niet reageren op het besluit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen