Meer Nieuws24 mrt '12 14:07

Van Gijzel verwacht meer aanhoudingen

Auteur: Karin Backx

Volgens burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven waren er serieuze aanwijzingen voor de politieactie tegen mensenhandel vrijdagavond in Eindhoven. Hij verwacht meer aanhoudingen.

"We hebben afgelopen anderhalf jaar veel meer aanwijzingen gekregen van internationale mensenhandels," zegt de burgemeester van Eindhoven op BNR.

Witwassen
Bij een grote actie tegen mensenhandel in de prostitutie op het Baekelandtplein in Eindhoven heeft de politie vrijdagavond zes aanhoudingen verricht.

Ze zijn onder meer aangehouden op verdenking van mensenhandel en het witwassen van geld. De politie nam ook sommen geld in beslag.

Meer aanhoudingen
Volgens de burgemeester zullen er nog wel meer aanhoudingen volgen. "We hebben heel veel gevonden gisteren, aan papieren en namen. Ik denk dat hier voor een aantal rechercheurs wel meer dan een jaar werk aan zit."

"De prostituees zijn ook bang om iets te zeggen aan de politie," vertelt Van Gijzel. "Als ze ons iets vertellen en dat wordt gezien, dan zijn ze volgende week weg."

Massaal
"Daarom hebben we ook zo massaal gedaan", zegt hij. Vrijdagavond rond 20.00 uur werd het plein in Eindhoven hermetisch afgesloten door de politie. Volgens het Openbaar Ministerie waren er toen 44 dames en twintig klanten op het Baekelandplein.

Bij de actie waren driehonderd agenten betrokken en vijftig andere medewerkers van de gemeente. Aan het plein liggen diverse prostitutiepanden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen