Meer Nieuws9 mrt '12 12:16

Gloednieuwe raceauto's voor de politie

Auteur: BNR Webredactie

De Volvo een degelijke ietwat saaie familiebak? Nee hoor! De politie zet sinds deze week vier opgevoerde versies in om boeven te vangen.

Agenten kunnen weer met 250 kilometer per uur over de snelweg scheuren. Niet in een Porsche, zoals ze dat in de jaren tachtig deden. Nee, ook het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) moet op de centjes letten. Hun nieuwe racebolide wordt namelijk de Volvo V70. De KLPD heeft er vier aangeschaft en deze opgevoerd van 304 naar 329 pk. Daardoor kunnen ze dertig kilometer per uur sneller dan hun standaard wagens.

Daders te snel
Zeker geen overbodige luxe. Afgelopen zomer pleegde een groep zwaar bewapende mannen een spectaculaire overval op het depot van geldvervoersbedrijf Brinks. Ondanks dat de politie snel ter plaatse was, wisten de daders de agenten na een wilde achtervolging op de A2 alsnog af te schudden. Nu, maanden later, is er nog maar één verdachte in de zaak aangehouden.

Tegenwicht
Het gebeurt meerdere malen per week dat dit soort criminelen zich na hun misdaad razendsnel over de snelweg uit de voeten maken. Vooral 's nachts, als het wat rustiger is op de weg, kunnen de huidige politieauto's de daders niet altijd bijhouden. De nieuwe speeltjes moeten tegenwicht bieden.

Gerelateerde artikelen